آموزش طراحی سایت ده راهكار براي افزايش امنيت دستگاه‌هاي مبتني بر سيستم‌عامل اندرويد » باشگاه امنیت اطلاعات دکتروب | آنتی ویروس دکتر وب

ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

» » ده راهكار براي افزايش امنيت دستگاه‌هاي مبتني بر سيستم‌عامل اندرويد




ده راهكار براي افزايش امنيت دستگاه‌هاي مبتني بر سيستم‌عامل اندرويد

 

ده راهكار براي افزايش امنيت دستگاه‌هاي مبتني بر سيستم‌عامل اندرويد

 
در سال‌هاي نه‌چندان دور تمام اطلاعاتي كه بر روي گوشي همراه خود ذخيره مي‌كرديم به تعدادي شماره و پيامك‌هاي متني محدود مي‌شد. اما امروزه با پيشرفت تكنولوژي به‌خصوص پيشرفت روزافزون گوشي‌هاي همراه ديگر اطلاعات ما محدود به چند پيامك و شماره‌هاي تماس نمي‌شوند.
 
بلكه اطلاعات شخصي يا تجاري زيادي را در اين وسيله ارتباطي ذخيره مي‌كنيم كه مي‌تواند تصاوير و اطلاعات خصوصي تا نامه‌هاي مهم، حساب‌هاي بانكي و شبكه‌هاي اجتماعي را شامل شود. اگر دقت لازم را نداشته باشيد تمامي اطلاعات شما ممكن است قابل‌ رديابي، دانلود و يا حتي به اشتراك‌گذاري در اينترنت باشد و به اين ترتيب زمينه براي سرقت توسط افراد سودجو فراهم مي‌‌شود و با توجه به اينكه در ميان دارندگان گوشي‌هاي هوشمند بخش عمده‌اي مبتني بر سيستم‌عامل اندرويد هستند بايستي راهكارهايي براي جلوگيري از سرقت اطلاعات افراد در اين گوشي‌ها، ارائه نمود.

در ادامه در 10 گام روش‌هاي مهم افزايش امنيت گوشي‌هاي هوشمند مبتني بر سيستم‌عامل اندرويد را بيان مي‌كنيم.
 
 
1. تمام گذرواژه‌هاي خود را در گوشي ذخيره نكنيد
بسياري از كاربران گوشي‌هاي هوشمند تمايل دارند گذرواژه‌هاي خود را براي سرويس‌هاي برخط و سايت‌هاي مختلف ازجمله شبكه‌هاي اجتماعي، رايانامه‌ها و فروم‌ها بر روي گوشي هوشمند خود ذخيره نمايند و حتي يك‌لحظه هم به اين موضوع فكر نمي‌كنند كه ممكن است يك شخص به گوشي آن‌ها دسترسي پيدا كرده و به‌تمامي اطلاعات آن‌ها نفوذ پيدا كند؛ بنابراين از ذخيره‌سازي گذرواژه‌هاي خود به‌ويژه آن‌هايي كه مربوط به ‌حساب‌هاي بانكي يا برنامه‌هاي كاربردي پرداخت برخط هستند جدا خودداري نماييد.
 
براي انتخاب يك گذرواژه مناسب به موارد زير توجه داشته باشيد:
•از گذرواژه‌هاي ساده كه به راحتي قابل حدس زدن باشند استفاده نكنيد.
•از حروف تكراري در گذرواژه خود استفاده نكنيد.
•از اسم خود، تاريخ تولد، شماره ملي، شماره گواهينامه و در كل هر چيزي كه مربوط به مدارك شناسايي شما مي‌شود استفاده نكنيد.
بهتر است از يك گذرواژه پيچيده و طولاني براي بالا بردن امنيت حساب‌هاي كاربري خود استفاده نماييد. گذرواژه‌ي شما بايد حداقل شامل 8 حرف و تركيب عدد با نمادها به صورت بزرگ و كوچك باشد. هر چند وقت يك بار گذرواژه خود را تغيير دهيد.

2.از امكانات امنيتي موجود در سيستم‌عامل اندرويد استفاده كنيد
شما مي‌توانيد از قفل صفحه‌نمايش و رمزنگاري كه در سيستم‌عامل اندرويد وجود دارد براي افزايش امنيت خود استفاده كنيد. تنوع زيادي در قفل صفحه‌نمايش وجود دارد كه شما مي‌توانيد يكي از آن‌ها را انتخاب كنيد ازجمله گذرواژه، پين كد، الگو (Pattern)، تشخيص چهره، اثرانگشت كه در تنظيمات سيستم‌عامل اندرويد موجود است. پس‌ازاينكه يكي از اين گزينه‌ها (به‌جز اثرانگشت و تشخيص چهره) براي قفل صفحه‌نمايش خود انتخاب كرديد سعي كنيد كدها و الگوهاي شما ساده و قابل حدس زدن براي هكرها نباشند.
 
 
3. برنامه‌هاي كاربردي خود را قفل كنيد
خيلي مهم است كه برنامه‌هاي كاربردي خود را قفل كنيد. به‌ويژه آن دسته از برنامه‌هاي كاربردي كه اطلاعات مهمي را در آن‌ها ذخيره نموده‌ايد و مايل به افشا شدن آن‌ها نيستيد. اين كار درواقع لايه دوم امنيتي است كه در صورتي كه دستگاه شما در اختيار شخص ديگري به‌ويژه به هنگام گم‌شدن آن قرار گيرد، مانع از افشاي اطلاعات شما حتي پس از عبور از قفل صفحه‌نمايش اندرويد مي شود.
براي قفل نمودن برنامه‌هاي كاربردي خود مي‌توانيد از برنامه كاربردي App Lock استفاده كنيد.
 

4.مجوزهاي مورد درخواست برنامه‌هاي كاربردي را در هنگام نصب به‌دقت بخوانيد
پيش از اينكه برنامه كاربردي كه از فروشگاه معتبر گوگل (Google Play) دريافت كرديد را بر روي گوشي هوشمند خود نصب نماييد، يك ليست از درخواست‌هاي دريافت مجوز كه برنامه كاربردي نياز دارد براي شما ظاهر خواهد شد. برنامه‌هاي كاربردي نيازمند يكسري مجوز هستند تا به وظايف خود عمل كنند اما همه مجوزهاي درخواستي ضروري نيستند. هميشه پيش از اتمام مراحل نصب يك برنامه كاربردي تمامي مجوزهاي درخواستي را مطالعه نماييد تا مطمئن شويد مجوزها مربوط به كارهايي است كه واقعاً آن برنامه كاربردي بايد انجام دهد. به‌عنوان‌مثال يك برنامه كاربردي چراغ‌قوه نيازمند مجوز دسترسي به پيام‌هاي متني شما نيست!
اين گام يك گام بسيار مهم و ضروري براي افزايش امنيت گوشي هوشمند شما است زيرا همه برنامه‌هاي كاربردي موجود در فروشگاه گوگل ايمن نيستند و برخي از آن‌ها شامل بدافزارهاي جاسوسي و كدهاي مخرب هستند.
هنگامي‌كه شما مي‌خواهيد يك برنامه كاربردي را دريافت كنيد حتماً نظرات كاربران را در مورد آن برنامه كاربردي مطالعه كنيد و سپس به دريافت آن اقدام نماييد. اين كار باعث مي‌شود تا شما اطلاعات بيشتري در مورد برنامه كاربردي موردنظر خود داشته باشيد.

5.ايمن‌سازي شبكه ارتباطي
يكي از مهم‌ترين مواردي كه امنيت گوشي اندرويدي شما را تأمين مي‌كند ايمن بودن شبكه ارتباطي شماست. از اتصال به ارتباطات بي‌سيم عمومي جدا خودداري كنيد. به‌ويژه هنگامي‌كه مي‌خواهيد كارهاي بانكي خود را از طريق اينترنت انجام دهيد. هنگامي‌كه شما به يك شبكه بي‌سيم عمومي متصل مي‌شويد آن‌ها مي‌توانند به‌راحتي بسته‌هاي ارسالي شما را شنود كرده و آن‌ها را به داده‌هاي اصلي ترجمه نمايند كه اين داده‌ها مي‌توانند اطلاعات خصوصي و گذرواژه‌هاي شما باشند.

6.از برنامه‌هاي كاربردي امنيتي موبايل (ضدويروس‌ها) استفاده كنيد
داشتن يك برنامه كاربردي از نوع ضدويروس كار شما را در تأمين امنيت دستگاه راحت‌تر مي‌كند. يك برنامه كاربردي امنيتي كه استفاده از آن ساده باشد انتخاب كنيد و اقدام به نصب آن نماييد.
 
7.  با ايجاد چند حساب كاربري از حريم خصوصي خود محافظت كنيد
اگر شما دارنده يك تبلت هستيد و مي‌خواهيد آن‌را با خواهر، برادر، همسر و يا فرزند خود به اشتراك بگذاريد ايجاد چند حساب كاربري به شما در حفظ حريم خصوصي خود و ديگران كمك خواهد كرد. در نسخه‌هاي جديد سيستم‌عامل اندرويد گزينه ايجاد حساب‌هاي كاربري وجود دارد و همچنين شما مي‌توانيد با ايجاد يك حساب كاربري عمومي براي هركسي كه مي‌خواهد از دستگاه شما استفاده كند محدوديت دسترسي به اطلاعات ايجاد كنيد. شما مي‌توانيد در قسمت Settings وارد بخش Users شويد تا از اين قابليت سيستم‌عامل اندرويد بهره‌مند شويد.
 
 
8. يك نسخه پشتيبان از داده‌هاي خود تهيه كنيد
يك نسخه پشتيبان از داده‌هاي دستگاه شما مي‌تواند مربوط به يك بازه ‌زماني طولاني از داده‌هاي جمع‌آوري‌شده باشد. تصور اينكه دستگاه شما به سرقت رفته و يا هك شده باشد بسيار بد و دل‌خراش است. تنها كاري كه شما مي‌خواهيد انجام دهيد اين است كه از راه دور اطلاعات خود را از روي دستگاه پاك كنيد (توضيح در بخش ۱۰) و اگر از آن اطلاعات پشتيبان گيري نكرده باشيد تمام اطلاعات خود را از دست خواهيد داد.
درصورتي‌كه شما توانسته باشيد دستگاه به سرقت رفته خود را دوباره به دست آوريد بازهم ممكن است دستگاه در زمان سرقت دستكاري شده باشد و اطلاعات شما توسط هكرها موردحمله قرار گيرد. شما مي‌توانيد با پشتيبان‌گيري و بازگرداندن دستگاه اندرويدي خود به وضعيت اوليه، با اين تهديد نيز مقابله نماييد.
 
 
9. رديابي كردن دستگاه گم‌شده
علاوه بر داشتن پشتيبان شما بايد قابليت رديابي دستگاه به سرقت رفته و يا گم شده خود را داشته باشيد. خوشبختانه گوشي‌هاي هوشمند داراي فناوري رديابي هستند كه به‌وسيله GPS اين قابليت براي آن‌ها امكان‌پذير خواهد بود. براي دريافت آن شما بايد سيستم موقعيت‌ياب جهاني موجود در گوشي خود را فعال نموده تا بتوانيد آن را رديابي كنيد. برنامه‌هاي كاربردي زيادي ازجمله AntiDroidTheft براي يافتن دستگاه به سرقت رفته و يا گم‌شده شما وجود دارند كه برخي از آن‌ها قابليت روشن كردن GPS از راه دور را نيز دارند.
 
10. فعال نمودن بخش پاك‌سازي از راه دور
پس از انجام مراحل بالا تقريباً دستگاه شما از امنيت مناسبي برخوردار خواهد بود اما يك گام ديگر باقي خواهد ماند و آن قابليت حذف اطلاعات دستگاه از راه دور است. اين موضوع براي شخصي كه ديگر اميدي به بازگشت دستگاه خود ندارد بسيار مهم است كه توانايي حذف داده‌هاي شخصي و محرمانه خود را از راه دور داشته باشد. براي اين كار برنامه‌هاي كاربردي زيادي وجود دارند كه 3CX Mobile Device Manager يك برنامه رايگان و با واسط كاربري ساده نياز شما را برآورده خواهد كرد.
شما میتوانید اکثر وبژگی های فوق را فقط با استفاده از آنتی ویروس دکتر وب برای اندروید داشته باشید.


گردآوری و انتشار : آنتی ویروس دکتر وب


توسط : drweb  در تاریخ : 8-04-1395, 15:55   بازدیدها : 1348   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .